Call 01444 247192

 
Google Reviews logo

5

Reviews

  • 5  
  • 4  
  • 3  
  • 2  
  • 1  

Last updated: 25.09.18

See all reviews

Zen Lounge - 4836

Case study project portfolio > Archive > Zen Lounge - 4836

Contemporary garden room & summerhouse - case study 4836

Customer Comment:
"We are absolutely delighted with our new garden room, which we have called our Zen Lounge. It is a quiet space at the end of the garden in which we can relax away from the hustle and bustle of the house, and with its floor to ceiling glass panels have an uninterrupted view out onto our garden. We were totally impressed by the quality of the build, the team of craftsmen who installed it and the electricians who added the lighting and electrical supply.
Everyone we have had contact with, from Martin, Kurt, Mark, Ian, Neil and Beverley have been both extremely professional and helpful and we would like to thank them all plus any back-room staff who were involved in the project who we might not have had the pleasure to meet. Also Bill for his initial help and advice,
Our new garden room is an L-shaped Kite and has been tailor made to include a concrete base and electrical supply for a future observatory to be installed next to it and everything has been organised with precision and care to provide for that additional building.
From start to finish everything has gone to plan and we particularly thank Martin for his initial site visit and the follow-up meeting at his headquarters to finalise the design.
We have nothing but praise for Bakers Timber Buildings and would recommend them unreservedly to anyone thinking of having a garden room installed."

L-shaped garden room in Pevensy, East Sussex

This customer had an interesting idea: they were looking for an all year round garden room but wanted to incorporate an L-shaped area within the design for a telescope. After our site survey we agreed on the maximum size that we could fit in and how we would accommodate all their requirements.

We produced an L-shaped steel and timber frame base, and then laid a concrete base in the remaining area as this was needed for the stability of the telescope. Whilst laying the concrete base we also installed pipe work so cables could be run directly to the centre of the telescope.

Once the base was in place we agreed on a small decking area to the front to tie this in with the sleepers and the rest of the garden.

We then installed the lined and insulated kite garden room. Because this building is south-facing the customer decided to go for the low-E glass. Not only does this hold heating during the winter it also has a heat reflective self-cleaning external option holding out 60% of the heat that normal glass would let in.

The internals were finished with painted MDF, and the rear L-shaped part of the building had a door to create a cupboard/store at the rear. The electrics were installed which then completed the building.
Externally we applied two coats of Sikkens HLS in our Sussex garden building factory prior to delivery.

If you would like more information on this project please call our sales office and quote 4836

Click here to view our complete package options

Package & Features

  • 13.6sq m area L-shape
  • Steel and timber frame base, with concrete inset
  • Built within the planning rules
  • Insulated floor
  • Plum laminated floor
  • Security pack
  • LowE Planitherm, argon gas, bio-Coolite double glazing
  • MDF V-groove internal lining
  • Decking the front of building
  • Sikkens HLS in dark oak
  • Electrics installed
 
 

The Bakers difference

© 2018 Bakers Timber Buildings Ltd. Registered in England and Wales no. 8384038. VAT reg. 155 7432 02.
Covering Brighton, Crawley, Haywards Heath, Croydon, London, Sussex, Surrey, Kent and throughout southeast England and the UK.

 


This website may use cookies to provide an improved experience. You can refuse these cookies by changing your browser settings.
To remove this message, click here to accept cookies.