Call 01444 247192

 

Fully - Lined - 4880

Case study project portfolio > Combination Rooms & Stores > Fully - Lined - 4880

Combination Garden Room & Store 4880

Customer Comment:
"Bakers were recommended to us by a friend and having seen their summerhouse we had no hesitation in using them when we needed a new one. We also wanted to build a new and much bigger patio area. Living on the side of a steep hill this involved quite extensive ground works before the summerhouse could be erected. Bakers sourced a company local to us and project managed everything for us.

The combined summerhouse, changing room for our pool and storage area designed and erected by Bakers has worked really well, including insulation in the walls and electricity connected within.

Quality of workmanship is exemplary and the erecting of the summerhouse was by a very friendly and highly professional team, delivered and erected on time.

We would have no hesitation in recommending Bakers".

Combination Bi-Fold Garden Room in Gravesend, Kent

We were recommended to Mr and Mrs G by a member of their family for whom we had previously installed a garden office. They visited our showrooms and decided they liked the idea of our executive bi-fold room. However, as this was going to be positioned alongside a swimming pool, they also wanted to include a storage area and a separate changing room.
The biggest issues to be resolved whilst working on this project were the large Ley Landii trees encroaching the pool area – cutting off much of their garden, as well as a large sloping of land which offered little use and hence needed levelling.
Due to the geographic location as well as the complexity of ground work required, we called upon a company local to Mr & Mrs G to undertake these works - although the project in its entirety was project managed by Bakers.

The ground work team excavated 80m³ of soil and lay an oversized concrete base that was 17 x 10m. We then installed a steel and sleeper retaining wall to the three sides. Not only did this create the retaining of nearly 1.5m of spoil, it also helped create the steps from the pool up to the garden room and top level. The old slabs surrounding the swimming pool were lifted and new ones laid - blending with the steps and large patio area to the top level.
Within this patio area the building was positioned with electrics running through the base into the building.
The building itself was 6m wide and 3.4m deep. The main garden room section was 4m wide leaving the rest of the changing room and storage to the rear. The entire building was lined, insulated and double glazed. We installed the excellent 3.3 m 5 leaf bifold doors. A partition was used to separate the changing room (accessible through main building) and the storage area (accessible through the exterior rear right hand side of the building).
Dark oak Sikkens was applied to the exterior leaving a beautifully finished garden room.
We also installed the electrics with external LED downlights that were on a dusk sensor & timer. Along with our standard convector heater internal bar light and sockets.

 

If you would like more information on this project please call our sales office and quote 4880

Click here to view our Complete Package options


• 50m run of pine trees removed
• 80m³ of spoil dugout and removed from site
• Steel and sleeper retaining wall installed
• 17 x 10 m concrete base
• Swimming pool surround renewed
• Indian sandstone patio and steps
• 6 x 3.4 m bifold garden room
• Partition  to create changing room and store
• Lining insulation and double glazing throughout
• Electrics including dusk sensor for lights

 
 

Customer service

© 2018 Bakers Timber Buildings Ltd. Registered in England and Wales no. 8384038. VAT reg. 155 7432 02.
Covering Brighton, Crawley, Haywards Heath, Croydon, London, Sussex, Surrey, Kent and throughout southeast England and the UK.

 


This website may use cookies to provide an improved experience. You can refuse these cookies by changing your browser settings.
To remove this message, click here to accept cookies.