Call 01444 247192

 
Google Reviews logo

5

Reviews

  • 5  
  • 4  
  • 3  
  • 2  
  • 1  

Last updated: 25.09.18

See all reviews

Caterham West Sussex - 4531

Case study project portfolio > Pool-Side Rooms > Caterham West Sussex - 4531

Garden Room Case Study 4531

Customer Comment:
"We have had our garden room for two years now and we simply love it. It is a well used addition to our house. Bakers Timber managed the entire project from start to finish and were "on time, on budget" and I enjoyed the flexibility on design input. After sales support was also good. I have no hesitation in recommending the product or the company"

Double Garden Room Project in Caterham, West Sussex

This project was completed in 2010 and is one of our largest projects ever produced giving 2x30sqm buildings connected with a corridor.
Originally there was an existing L-shaped workshop building with a shower, toilet and sauna. However the building had run out of life and looked rather industrial.
The fixed quotation was agreed with the customer and Bakers undertook & managed the entire project. The existing building was dismantled and disposed of along with all of the plumbing and electricals being made safe. The new buildings were carefully positioned in the garden so as to not breach any planning or building regulation rules. A steel and timber frame base was created for both buildings, and whilst keeping the bulk of the drainage and power supply,  some work was done to bring this up to the latest regulations.
The front building is 7.5 m x 3.3 m and has a main room area with 4.2 aluminium bi-folding doors. A further section was partitioned off which includes an individual toilet and shower room area.
The rear building is the same 7.5 m wide and was 3.9 m deep. This was sectioned off into the main area for a gym with a corridor leading to an area for a sauna. The rear storage area is accessible from both the inside and outside.
Both buildings are lined, insulated and double glazed so they can be used all year round. The room internals were painted and finished and a slate effect laminate floor was fitted.
The electrics and plumbing were reinstalled with a brand-new power shower, toilet and kitchenette with integrated microwave, fridge and sink. Air conditioning was fitted along with these features in both buildings.
To complete the landscaping, matching slabs were laid to the side of the building, and 70ft of close board fencing finished the project off.

If you would like more information on this project please call our sales team and quote 4531

Click here to view our complete package options  

 


• 7.5m x 3.3m bi-fold garden room
• Corridor to link buildings
• 7.5 x 3.9 kite garden room
• Lined, insulated and double glazed for all year-round use
• Slate effect tile laminated floor
• MDF painted internals in Angora
• Partitioned off with internal doors separate rooms
• Separate shower room and toilet
• All electrics including kitchenette
• Air conditioning to gym and main room
• Sikkens topcoat preservative in 'Walnut'
• Fencing, gate and hard landscaping

 
 

The Bakers difference

© 2018 Bakers Timber Buildings Ltd. Registered in England and Wales no. 8384038. VAT reg. 155 7432 02.
Covering Brighton, Crawley, Haywards Heath, Croydon, London, Sussex, Surrey, Kent and throughout southeast England and the UK.

 


This website may use cookies to provide an improved experience. You can refuse these cookies by changing your browser settings.
To remove this message, click here to accept cookies.